Hoofdstuk 7
Oefen hier de begrippen die aan de orde zijn gekomen in hoofdstuk 7 van je boek. Dit kun je op 2 manieren oefenen:
- Vanuit het begrip;
- Vanuit de definitie.
Het doel van het opslagproces is om te zorgen voor een betrouwbaar proces rondom inkomende en uitgaande goederen.
Een magazijnmedewerker heeft een bewarende functie. Dit betekent dat hij niet zelf mag bepalen welke goederen er in of uit het magazijn gaan.
Belangen die tegengesteld zijn om zodoende zoveel mogelijk in control te zijn. Zo mag een bewarende functionaris niet zelf bepalen wat er in en uitgaat in het magazijn. Doordat een beschikkende functionaris, de inkoper, dit doet, creeer je tegengestelde belangen.
De definitieve bestelling die geplaatst is en waarmee er een verbintenis is aangegaan met de leverancier. In de inkooporder staat wat er precies besteld is en wat dus ook toegestaan is om het magazijn binnen te laten.
Vroeger werd dit ook wel de magazijnmeester genoemd. Het is de manager van de afdeling Magazijn.
Op basis van de inkooporders kan er een lijst uitgedraaid worden met daarop aangegeven welke goederen er wanneer geleverd worden. Deze zijn dus toegestaan in het magazijn.
Goederen worden vergezeld van een pakbon. Hierop staat aangegeven welke artikelen en aantallen er geleverd zijn.
Richtlijnen die een organisatie opstelt over de kwaliteit van binnenkomende goederen. Uitkomsten van een kwalitatieve keuring worden genoteerd.
Een magazijn is vaak erg volgepakt met goederen. Om later de goederen goed terug te kunnen vinden en wellicht ook om te zien of er voldoende voorraad is, is het belangrijk dat de locatie van goederen bekend is. Het liefste zet je dezelfde goederen bij elkaar. Locatietoewijzing is daarom een must.
Als een medewerker meerdere soorten functies tegelijkertijd uitvoert en hierdoor er niet altijd tegengestelde belangen wordt gecreerd. Als je als medewerker bijvoorbeeld een beschikkende functie hebt, het mogen doen van inkopen, maar daarnaast ook een bewarende functie hebt, het mogen accepteren van goederen in het magazijn.
Een magazijn is fysiek open als je vrije toegang hebt tot het magazijn.
Een magazijn is fysiek gesloten als je geen vrije toegang hebt tot het magazijn. Het magazijn is bijvoorbeeld voorzien van een hek met slot.
Een magazijn is administratief open als je uit het magazijn goederen kunt pakken, zonder hiervoor te hoeven tekenen. Je legt het dus niet administratief vast.
Een magazijn is administratief gesloten als je alleen goederen uit het magazijn kunt pakken tegen kwijting. Je moet dus bij iedere afgifte tekenen voor ontvangst. Je legt het dus administratief vast.
Om goederen terug te kunnen vinden in het magazijn ken je een locatiecode toe.
De voorraad wordt letterlijk per stuk vastgelegd. Het goed heeft een eigen uniek nummer die je erbij noteert in het voorraadbestand.
Als goederen niet zo kostbaar zijn en onderling niet verschillen, kun je ze per soort noteren. Denk hierbij aan bijvorbeeld spijkers.
Goederen die per partij geregistreerd moeten worden omdat deze partij bepaalde kwaliteitskenmerken hebben. Denk aan bijvoorbeeld fruit uit een bepaalde teelt.
Goederen dienen bewaard te blijven onder de juiste omstandigheden. Denk aan producten die gekoeld moeten blijven. Dit om bederving te voorkomen. Bederving zou betekenen dat de voorraad minder waard is dan je genoteerd hebt.
Hierin staan richtlijnen over hoe om te gaan als een product niet voldoet aan de juiste kwaliteitseisen. Het resultaat wordt vastgelegd in een afkeuringsformulier of in een afkeuringsportal (digitaal).
Als een product niet voldoet aan de juiste kwaliteitseisen, dan wordt het resultaat vastgelegd in een afkeuringsformulier of in een afkeuringsportal (digitaal).
Als een product niet voldoet aan de juiste kwaliteitseisen, dan wordt het resultaat vastgelegd in een afkeuringsformulier of in een afkeuringsportal (digitaal).
Dit is een lijst warop precies wordt aangegeven welke goederen waar uit het magazijn gehaald kunnen worden en waar deze uiteindelijk neergezet moeten worden.
Een mobiel apparaat met een scanner waarmee je goederen kunt scannen en ze de juiste status mee kunnen geven.
Goederen worden vaak voorzien van een barcode. Deze barcode is gekoppeld aan het voorraadbestand, zodat bij het scannen bij goederenafgifte de goederen afgeboekt worden. Bij goederenontvangst wordt middel de barcode de goederen opgeboekt.
Dit is een uitgebreide beschrijving van de order voor de vervoerder, waarin staat hoe hij om met gaan met de goederen tijdens het vervoer.
Een organisatie die de verzending van goederen voor haar rekening neemt.
Steekproefsgewijs de werkelijke voorraad controleren met de vooraad die vastgelegd staat in de administratie. Dit wordt ook wel voorraadinventarisatie genoemd.
Steekproefsgewijs de werkelijke voorraad controleren met de vooraad die vastgelegd staat in de administratie. Dit wordt ook wel balansen genoemd.
De organisatie inventariseert een steeds wisselend deel van de voorraad.
Op een moment wordt de gehele voorraad geinventariseerd.
Als een organisatie een voorraadinventarisatie heeft uitgevoerd, wordt het resultaat vastgelegd in het inventarisatierapport.
Het doel van het opslagproces is om te zorgen voor een betrouwbaar proces rondom inkomende en uitgaande goederen.
Een magazijnmedewerker heeft een bewarende functie. Dit betekent dat hij niet zelf mag bepalen welke goederen er in of uit het magazijn gaan.
Belangen die tegengesteld zijn om zodoende zoveel mogelijk in control te zijn. Zo mag een bewarende functionaris niet zelf bepalen wat er in en uitgaat in het magazijn. Doordat een beschikkende functionaris, de inkoper, dit doet, creeer je tegengestelde belangen.
De definitieve bestelling die geplaatst is en waarmee er een verbintenis is aangegaan met de leverancier. In de inkooporder staat wat er precies besteld is en wat dus ook toegestaan is om het magazijn binnen te laten.
Vroeger werd dit ook wel de magazijnmeester genoemd. Het is de manager van de afdeling Magazijn.
Op basis van de inkooporders kan er een lijst uitgedraaid worden met daarop aangegeven welke goederen er wanneer geleverd worden. Deze zijn dus toegestaan in het magazijn.
Goederen worden vergezeld van een pakbon. Hierop staat aangegeven welke artikelen en aantallen er geleverd zijn.
Richtlijnen die een organisatie opstelt over de kwaliteit van binnenkomende goederen. Uitkomsten van een kwalitatieve keuring worden genoteerd.
Een magazijn is vaak erg volgepakt met goederen. Om later de goederen goed terug te kunnen vinden en wellicht ook om te zien of er voldoende voorraad is, is het belangrijk dat de locatie van goederen bekend is. Het liefste zet je dezelfde goederen bij elkaar. Locatietoewijzing is daarom een must.
Als een medewerker meerdere soorten functies tegelijkertijd uitvoert en hierdoor er niet altijd tegengestelde belangen wordt gecreerd. Als je als medewerker bijvoorbeeld een beschikkende functie hebt, het mogen doen van inkopen, maar daarnaast ook een bewarende functie hebt, het mogen accepteren van goederen in het magazijn.
Een magazijn is fysiek open als je vrije toegang hebt tot het magazijn.
Een magazijn is fysiek gesloten als je geen vrije toegang hebt tot het magazijn. Het magazijn is bijvoorbeeld voorzien van een hek met slot.
Een magazijn is administratief open als je uit het magazijn goederen kunt pakken, zonder hiervoor te hoeven tekenen. Je legt het dus niet administratief vast.
Een magazijn is administratief gesloten als je alleen goederen uit het magazijn kunt pakken tegen kwijting. Je moet dus bij iedere afgifte tekenen voor ontvangst. Je legt het dus administratief vast.
Om goederen terug te kunnen vinden in het magazijn ken je een locatiecode toe.
De voorraad wordt letterlijk per stuk vastgelegd. Het goed heeft een eigen uniek nummer die je erbij noteert in het voorraadbestand.
Als goederen niet zo kostbaar zijn en onderling niet verschillen, kun je ze per soort noteren. Denk hierbij aan bijvorbeeld spijkers.
Goederen die per partij geregistreerd moeten worden omdat deze partij bepaalde kwaliteitskenmerken hebben. Denk aan bijvoorbeeld fruit uit een bepaalde teelt.
Goederen dienen bewaard te blijven onder de juiste omstandigheden. Denk aan producten die gekoeld moeten blijven. Dit om bederving te voorkomen. Bederving zou betekenen dat de voorraad minder waard is dan je genoteerd hebt.
Hierin staan richtlijnen over hoe om te gaan als een product niet voldoet aan de juiste kwaliteitseisen. Het resultaat wordt vastgelegd in een afkeuringsformulier of in een afkeuringsportal (digitaal).
Als een product niet voldoet aan de juiste kwaliteitseisen, dan wordt het resultaat vastgelegd in een afkeuringsformulier of in een afkeuringsportal (digitaal).
Als een product niet voldoet aan de juiste kwaliteitseisen, dan wordt het resultaat vastgelegd in een afkeuringsformulier of in een afkeuringsportal (digitaal).
Dit is een lijst warop precies wordt aangegeven welke goederen waar uit het magazijn gehaald kunnen worden en waar deze uiteindelijk neergezet moeten worden.
Een mobiel apparaat met een scanner waarmee je goederen kunt scannen en ze de juiste status mee kunnen geven.
Goederen worden vaak voorzien van een barcode. Deze barcode is gekoppeld aan het voorraadbestand, zodat bij het scannen bij goederenafgifte de goederen afgeboekt worden. Bij goederenontvangst wordt middel de barcode de goederen opgeboekt.
Dit is een uitgebreide beschrijving van de order voor de vervoerder, waarin staat hoe hij om met gaan met de goederen tijdens het vervoer.
Een organisatie die de verzending van goederen voor haar rekening neemt.
Steekproefsgewijs de werkelijke voorraad controleren met de vooraad die vastgelegd staat in de administratie. Dit wordt ook wel voorraadinventarisatie genoemd.
Steekproefsgewijs de werkelijke voorraad controleren met de vooraad die vastgelegd staat in de administratie. Dit wordt ook wel balansen genoemd.
De organisatie inventariseert een steeds wisselend deel van de voorraad.
Op een moment wordt de gehele voorraad geinventariseerd.
Als een organisatie een voorraadinventarisatie heeft uitgevoerd, wordt het resultaat vastgelegd in het inventarisatierapport.
Heb je een docentcode ontvangen?

Dit kan ook later. Je vindt de docentcode in het linkermenu.